Akvamarin

Akvamarin

Akvamarinens symbolisme

Akvamarin er en blå edelsten som går fra middels lys blå til nesten fargeløs. Edelsteinen er beroligende og brukes for å redusere stress. Akvamarin er fødselssteinen for de som er født i mars og markerer 19 års bryllupsdag.

I følge gammel legende ble det sagt at akvamarin ble funnet i havfruens skattekister og ble brukt av sjømenn som en talisman for å garantere trygg og vellykket reise over stormfulle hav. Edelsteinen var anerkjent som en motgift i middelalderen. I tillegg ble den også tenkt å bringe seier i kamp og juridiske konflikter.

I antikken trodde folk at å bære denne edelstenen ville garantere et lykkelig ekteskap. De trodde også at den kunne gjenopprette kjærligheten mellom par som hadde mistet kjærligheten til hverandre.

Egypterne og Sumererne hyllet akvamarin som et kraftig symbol på lykke og bringer av evig ungdom. Arkeologer har funnet akvamarin i mange graver verden over.

En annen legende forteller om at akvamarin gir styrke til bæreren og avslører bedrag eller svik.

Akvamarin sies å ha muligheten til å endre farge og avsløre bærerens sanne intensjon. Når steinen er lys i fargen reflekterer den ærlighet, mens en mørk fargetone symboliserer ondsinnede intensjoner.

Hvordan vedlikeholde akvamarin?

Akvamarin er en slitesterk edelsten som de fleste edelstener krever vedlikehold og oppmerksomhet. Daglig bruk kan føre til at smuss bygger seg opp og demper glansen og klarheten i edelstenen. Følgende metoder vil hjelpe deg med å opprettholde glansen i dine akvamarinesmykker:

  • Ikke bær dine akvamarinsmykker ved husholdningsaktiviteter.
  • Oppbevar smykkene adskilt fra hverandre for å unngå riper.
  • Unngå å utsette akvamarin for kjemikalier som ammoniakk, klor og liknende. Kontakt med disse kjemikaliene kan skade edelstenen.
  • Rengjør akvamarinsmykker med varmt vann og en myk børste. Sørg for å skylle det godt med vann. Bruk lunket-, ikke for varmt vann for å unngå termisk sjokk.
  • Oppbevar akvamarinsmykker i et mørkt område. Hvis de plasseres i direkte sollys kan lyset endre edelstenens farge over tid.

Andre edelstener som kan være av interesse

Håndlagde smykker på bestilling

Få et unikt håndlaget smykke som blir laget etter ditt design!
Fra 3 000 kr