Om Fosback Jewelry

brystkreftanheng3

Jeg ble ferdig med gullsmed-utdannelsen i 2006 og startet Fosback Design i 2009.

Å designe smykker er noe jeg har gjort siden jeg var liten. Mystikken rundt gull og edelstener dro meg mot faget.

I 2002 var jeg hos Thune på arbeidsuke gjennom skolen. Her ble jeg introdusert til det som ville bli starten på en av mine store lidenskaper. Det var tiden hos Thune som gjorde at jeg bestemte meg for å utdanne meg som gullsmed.

Jeg tok gullsmedutdannelsen på Elvebakken Videregående Skole og gikk senere også i lære der. I 2006 fullførte jeg utdannelsen som første elev på mange år med topp-karakteren «Meget bestått». 

Etter utdannelsen fikk jeg jobb hos en av Norges andre store gullsmedkjeder; David-Andersen. Jeg startet som butikkmedarbeider, men fikk fort det administrative ansvaret for graveringer, forsendelser, og reparasjoner.

Mens jeg jobbet fulltid i andre jobber så lærte jeg meg å håndgravere, noe som var en av mine største interesser under utdannelsen. I 2011 startet jeg på fulltid som håndgravør. 

Gullsmed Steinar Fosback

Samtidig med håndgraveringsjobben startet jeg som designer for Jewellers of Norway. 

Her lagde jeg smykkedesign for flere store norske gullsmedkjeder. Disse smykkene designet jeg først i 3D, deretter ble smykkene produsert og solgt i butikkene.

Jewellers of Norway fikk mindre og mindre oppdrag, og jobben som håndgravør var ikke nok til å leve av, så i 2012 valgte jeg å søke ny jobb i en ny bransje. Jeg har jobbet med markedsføring på fulltid siden, men jeg har hele tiden vedlikeholdt gullsmedfaget ved å drive Fosback Jewelry på kveldstid. 

brystkreftanheng1

Blogginnlegg som kan være av interesse

Håndlagde smykker på bestilling

Få et unikt håndlaget smykke som blir laget etter ditt design!
Fra 3 000 kr