Våpengravering

Pietta har laget en fantastisk kopi av Eliphalet Remington & Sons (i dag kalt Remington) svært populære revolver «New Army 1858».

Remington produserte i hovedsak to modeller, cal. 36 og cal. 44. Disse heter henholdsvis Navy og Army.

Revolveren ble produsert til bruk i den amerikanske borgerkrig som suppliment til Colts svært populære revolvere med samme navn.I 1864 brant Colts fabrikk ned med rykter om sabotasje fra motstanderene. Dette ble en mulighet for Remington til å produsere mange ganger sin gamle produksjon.

Utseendet kan man spore helt tilbake til Colts første produserte revolver, Colt Paterson fra 1836. Colt produserte flere forbedringer på sitt design fra Paterson til Walker(1847), Dragoon(1848), Navy (1851), Army (1860), og New Navy (1861). Remingtons revolver er av mange sett på som mer solid da den har solid ramme rundt tønna, noe Colt først innførte med sin svært populære Colt Single Action Army i

Revolveren jeg har valgt er en fantastisk utgave av Remington New Army 1858 og som nevnt tidligere er laget av Pietta. Min revolver er produsert i 1993, og er plombert.

Prosjektet startet med å pusse ned alle detaljer på revolveren. Finishen var ganske grov med produksjonsstriper på ramma og andre deler. Å pusse ned et våpen til brukbar standard tar tid, og i dette tilfellet brukte jeg to arbeidsdager.

Revolveren har fått navnet «The Gambler». Gravering på tønna inkluderer kløver,spar, hjerter, ruter, joker, og to terninger.

På toppen av ramma skal jeg gravere en pokerhånd kalt «The dead mans hand». Historien bak the dead mans hand.

På håndtaket skal jeg gravere «The Gambler» i en western font, med poker elementene gjentatt. Jeg har ikke bestemt all designen til revolveren enda og kommer med nye endringer mens jeg graverer.

Jeg lager arbeidstegninger i Adobe Illustrator. Graveringen jeg har gjort så langt er relieffgravering, en kostbar form for gravering.

for-gravering9

for-gravering8

for-graveringa3

for-graveringa1

for-graveringa2

for-graveringa0

etter-gravering4

etter-gravering5

etter-gravering3

etter-gravering2

etter-gravering1

Andre innlegg som kan være av interesse

0 0 votes
Var denne artikkelen nyttig?
Subscribe
Notify of

1 Kommentar
Eldste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Håndlagde smykker på bestilling

Få et unikt håndlaget smykke som blir laget etter ditt design!
Fra 3 000 kr