Remington Hagle

Restaurering av Remington Modell 9 1894

Jeg har lenge tenkt på å prøve meg på våpengravering. Jeg synes dette er en veldig spennende del av gravering.

Jeg har alltid hatt stor interesse for våpen av alle typer. Hele livet har jeg vært i kontakt med forskjellige våpen, særlig fordi faren min har en liten samling av skytevåpen. Bevisst på å få tak i en gammel hagle dro jeg den 30. oktober til høstmarkedet på Vikingskipet i Hamar.

Her møtte jeg to hyggelige karer som solgte gamle våpen. Jeg så opprinnelig etter en gammel to-løps «side-by-side» hagle, men haglene de hadde var enten allerede gravert, eller ødelagte i stokken. Men jeg fant en kuriositet på veggen deres! En Remington enkeltløp hagle. Det som gjør den spesiell er at man spenner den hverken med hane eller ved å knekke løpet (hammerless). Den spennes ved å trykke ned en spak på siden av kassa som du ser på bildet.

Hagla var i svært dårlig forfatning. Rusten og full av hakk, og kolben skadet flere steder. I tillegg er den plombert veldig stygt ved at de har sveiset en bolt på tvers i løpet.

Denne hagla er prosjektet mitt fremover. Jeg skal pusse den opp og helgravere den med slynger og portretter. I tillegg har jeg planlagt å legge inn sølv flere steder. Finishen skal bli blånert. Blånering er en prosess som gjør overflaten på stål blå-svart, og sølvet vil da stå urørt.

avtrekkerboyle

blanert-hagle

blanert-hagle2

hagle

hagle-2

rustenhagle

utloserarm

Andre innlegg som kan være av interesse

0 0 votes
Var denne artikkelen nyttig?
2 Kommentarer
Eldste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Håndlagde smykker på bestilling

Få et unikt håndlaget smykke som blir laget etter ditt design!
Fra 3 000 kr